Friday, 13 January 2012

Levolux steps up at Ropemaker Place

Ropemaker Place in central London recently benefited from a comprehensive fit-out project and now boasts some innovative design features, including an internal application of Levolux’s Infiniti Fin system.

Designed in collaboration between the client and Clive Wilkinson architects, the fit-out applied to 6 interconnecting floors, all served by a full height atrium.

At ground floor level, a large reception and circulation area has been created. To complement the overall scheme, a striking Levolux screening solution has been applied at ceiling level, incorporating aerofoil-shaped Louvres.

Levolux’s Infiniti® Fin system had already been chosen as an internal screening solution for the ceiling in the atrium. Its impressive, uncompromised design stood out and the design team decided to incorporate the system at ground floor level.

A unique screening solution was devised for the new reception, comprising rows of 300mm wide aerofoil-shaped extruded aluminium Louvres, set at 300mm centres, angled at 45 degrees. Concealed fixings and discreet support arms allow the Louvres to appear weightless, suspended from steel struts.

The Louvres are arranged into a complex grid of triangular sections, which are intricately engineered to accommodate columns, sprinkler heads and lighting. The Louvred sections are also contoured to disguise a split-level ceiling, creating a continuous, flowing aesthetic.

The Infiniti® Fin system is an innovative, flexible system that accommodates a wide range of Louvres, which can be fixed horizontally or vertically and at almost any angle. With unique concealed fixings and an integral stainless steel locking plate, Louvres appear seamless, with uninterrupted lines, and can be cantilevered past the last support.

All Louvres installed by Levolux at Ropemaker Place, are finished in a white gloss powder coating, which ensures their striking good looks will be long-lasting and maintenance-free.

The successful application of internal screening Louvres at Ropemaker Place is testament to a carefully considered, collaborative design process, which enabled Levolux to deliver a ground-breaking installation.

To find out more, visit www.levolux.com.

No comments:

Post a Comment